
Dni otvorených dverí na SPU: Príďte a spýtajte sa, čo vás zaujíma!
Už o niekoľko dní sa postupne otvoria dvere na všetkých šiestich fakultách Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre pre záujemcov o štúdium. Dni otvorených dverí sú skvelou príležitosťou ujasniť si všetko, čo potrebujete vedieť, než sa definitívne rozhodnete. Príďte a spýtajte sa, čo vás zaujíma!

Vedeli ste, že v reštaurácii sa okrem jedla predávajú aj emócie?
Na svete je veľké množstvo reštauračných a gastronomických zariadení, ktoré sa odlišujú tisíckami architektonických prvkov a dizajnových detailov. Tým najdôležitejším sú však dojmy a emócie hostí, ktoré prežívajú pri vstupe do zariadenia, pri servise a konzumácii jedál. Vedeli ste, že to isté jedlo vizuálne podávané odlišným spôsobom dokáže vyvolať úplne rozdielne emócie?

Jarný beh spojili s prezentáciou experimentálnych potravín
Jarný beh okolo Botanickej záhrady SPU, grilovačku, ochutnávku experimentálnych a inovatívnych, ako aj komerčných potravín z dielne Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre ponúklo športové podujatie 21. marca v areáli univerzity.
Výskumníci SPU sa zamerajú na účinok hlivy ustricovitej na diabetes
Hliva ustricovitá je populárna a využívaná vo svete vďaka jej chuti, vôni, vysokým nutričným hodnotám a kvôli ich liečivým vlastnostiam.

Z výskumu: Nanočastice a ich vplyv na reprodukciu rastlín
Nanočastice sa čoraz viac využívajú v rôznych oblastiach priemyslu a poľnohospodárstva. Sú súčasťou kozmetických prípravkov, liečiv, hnojív, herbicídov. V súvislosti s ich častejším využívaním sa do popredia dostáva otázka ich bezpečného využitia a dopadov na kvalitu životného prostredia.