Medzinárodná konferencia: Kvalitná pôda ako cesta k zdravým potravinám v EÚ
29.09.202119. - 21. 10. 2021
Fakulta európskych štúdií a regionálneho rozvoja a Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre pripravujú 19. - 21. októbra 2021 medzinárodnú vedeckú konferenciu s názvom Kvalitná pôda ako cesta k zdravým potravinám v EÚ- výzvy do roku 2030. Podujatie sa organizuje v rámci projektu Erasmus+, Jean Monnet project „Quality Soil as a Pathway to Healthy Food in the EU“, akronym FOODIE, č. 621119-EPP-1-2020-1-SK-EPPJMO-PROJECT.
Podujatie bude rozdelené na dve časti. Prvú časť tvorí vedecké sympózium a druhú korešpondenčná konferencia. V rámci sympózia vystúpia prednášajúci z deviatich európskych krajín (Talianska, Holandska, Nemecka, Chorvátska, Bulharska, Českej republiky, Poľska, Maďarska a Slovenska). Cieľom sympózia bude prezentácia aktuálnych výsledkov výskumu a porovnanie legislatívnej úpravy vo vybraných štátoch EÚ v oblasti ochrany pôdy a potravín. Významnou časťou sympózia budú panelové diskusie, kde budú mať odborníci priestor na výmenu najnovších poznatkov a diskusiu o najväčších problémoch z danej oblasti vo svojich krajinách. Z dôvodu nepriaznivej pandemickej situácie bude sympózium organizované online prostredníctvom MS Teams.
Príspevky na druhú časť podujatia - korešpondenčnú konferenciu - môžu záujemcovia zaslať e-mailom na: anna.bandlerova@uniag.sk najneskôr do 20. októbra 2021. Vybrané vedecké príspevky budú uverejnené v recenzovanom zborníku z konferencie.
Viac informácií o podujatí ako aj program sú dostupné na web stránke: http://foodie.uniag.sk/content/conference-october-19-21-2021-0