Ako zužitkovať nespotrebovaný chlieb a pečivo? Zapojte sa do prieskumu FOODRUS
22.03.2022Každému z nás sa už stalo, že sme kúpili viac chleba či pečiva, než sme stihli skonzumovať. Kto býva na vidieku a má doma hydinu, či zajacov, prípadne ošípané, dokáže zužitkovať každý jeden kúsok. Nie každý však má túto možnosť. Chlieb je našim kultúrnym dedičstvom, hodnotnou a základnou potravinou. Na jeho výrobu sú využívané prírodné zdroje, ľudská práca, energia a preprava. Aj keď je chlieb ako potravina často podceňovaný, nezaslúži si, aby končil v koši.
V rámci výskumného projektu FoodRUs preto zbierame informácie, myšlienky a nápady ako zužitkovať nespotrebovaný chlieb a pečivo ako vstupnú surovinu pre ďalšie jedlá, čím chceme pomôcť predchádzať jeho plytvaniu. Zapojením sa do tejto aktivity prispejete k tvorbe jedinečnej kuchárky, ktorej cieľom je minimalizovať odpad z chleba a pečiva až do poslednej omrvinky.
Ak s nami budete zdieľať aj vaše overené recepty, ozveme sa vám v prípade, že vyberieme práve ten váš. Tento recept budete môcť pripraviť a odprezentovať na workshopoch, ktoré pre Vás plánujeme zrealizovať v máji 2022.
Recepty môžete s nami zdieľať prostredníctvom online formuláru
alebo na Zuzana.Palkova@uniag.sk
Informácie o projekte FoodRUs na www.foodrus.eu alebo www.jedloniejeodpad.sk