19.11.2025
Praktické využitie rozličných monitorovacích a analyzačných metód v pestovaní rastlín - výberová prednáška
19.11.2025
Téma: Praktické využitie rozličných monitorovacích a analyzačných metód v pestovaní rastlín - výberová prednáška
Prednášajúci: Ing. Martin Krček, PhD., JTZE Slovensko, Green point spol. s.r.o.
Dátum a čas: 19. 11. 2025, 8:00
Miesto: SPU v Nitre, Tr. A. Hlinku 2, poslucháreň A-01
Organizačné zabezpečenie: prof. Ing. Ladislav Ducsay, Dr., Ústav agrochémie a pôdoznalectva, FAPZ
Výberová prednáška je relevantná k študijnému odboru poľnohospodárstvo a krajinárstvo.
ŠDNU2025: Online test základnej matematickej gramotnosti
10.11.2025 - 09.12.2025
Každý vyplnený test v e-formulári bude vyhodnotený a respondent dostane výsledok e-mailom.
Miesto a čas konania: online https://tf.uniag.sk, 10. 11. – 9. 12. 2025
Zodpovedná osoba: prof. Monika Božiková, Ústav elektrotechniky, automatizácie, informatiky a fyziky TF SPU
ŠDNU2025: Deň sokoliarstva na SPU
19.11.2025
Podujatie venované prezentácii tradičného sokoliarstva, histórie, výstroje a života dravcov. Návštevníci si budú môcť prezrieť sokoliarske vybavenie, spoznať rôzne druhy dravcov a dozvedieť sa viac o ich výcviku a ochrane. Súčasťou programu bude aj letová ukážka dravcov.
Miesto a čas konania: Sokoliareň SPU, Tr. A. Hlinku 2, 14.00 – 17.00 h, letová ukážka o 15.30 h, o 16.00 h seminár s chovateľom dravých vtákov z Dubaja
Zodpovedná osoba: Ing. Terézia Hegerová, PhD., Ústav chovu zvierat, Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov SPU
Podujatie je súčasťou Študentských dní nitrianskych univerzít 2025
Technológia chovu hydiny vo veľkochovoch na Slovensku - výberová prednáška
19.11.2025
Téma: Technológia chovu hydiny vo veľkochovoch na Slovensku. Prednáška rieši aktuálny stav hydinárstva v podmienkach SR, EÚ a vo svete, ako aj nové technológie pri hydine, resp. výroby násadových a konzumných vajec
Prednášajúci: doc. Dr. Ing. Martin MELLEN, PhD. MBA. DBA. výrobný riaditeľ spoločnosti Babičkin dvor, a.s.
Dátum a čas: 19. 11. 2025, 12:00
Miesto: SPU v Nitre, Tr. A. Hlinku 2, pavilón T, miestnosť AT-33
Organizačné zabezpečenie: prof. Ing. Peter Haščík, PhD., Ústav potravinárstva FBP, SPU v Nitre
Výberová prednáška je relevantná k študijnému odboru potravinárstvo.