Z medzinárodnej konferencie Biotechnológie a kvalita surovín a potravín
19.05.2017Fakulta biotechnológie a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a Slovenskej akadémie pôdohospodárskych vied zorganizovala 16. - 18. mája v Kongresovom centre SPU medzinárodnú konferenciu s názvom Biotechnológie a kvalita surovín a potravín ( Biotechnology and Quality of Raw Materials and Foodstuffs).
Fakulta biotechnológie a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a Slovenskej akadémie pôdohospodárskych vied zorganizovala 16. - 18. mája v Kongresovom centre SPU medzinárodnú konferenciu s názvom Biotechnológie a kvalita surovín a potravín ( Biotechnology and Quality of Raw Materials and Foodstuffs).
V rámci podujatia sa vedenie SPU na čele s rektorom Dr.h.c. prof. Ing. Petrom Bielikom, PhD., a vedenie FBP na čele s dekanom prof. Ing. Jánom Tomášom, CSc., stretli so zahraničnými hosťami, medzi nimi prof. dr hab. Tadeuszom Trziszkom, rektorom Vroclavskej univerzity environmentálnych a prírodných vied, Poľsko, Dr. Susanne Braunovou, riaditeľkou Výskumného centra Bioekonomiky Univerzity Hohenheim, Stuttgart, Nemecko, Dr. Isabelle Oswaldovou, zástupkyňa riaditeľa INRA Toxalim v Toulouse, Francúzsko, Assoc. prof. Istvánom Komlósim, dekanom Fakulty poľnohospodárskych a potravinárskych vied a environmentálneho manažmentu Univerzity v Debrecíne, Maďarsko, prof. Giuseppem Maioranom z Univerzity v Molise, Campobaso, Taliansko, Dr.h.c. prof. Petrom Sutovskym z Univerity v Missouri, USA, prof. Youlingom L. Xiongom, Ph.D., z Univerzity v Kentucky, USA, Dr. Nuttakanom Nitayapatom z Kasetsart University, Bangkok, Thajsko, ako aj ďalšími zástupcami zahraničných inštitúcií.
Konferencia priniesla najnovšie poznatky z oblasti biotechnológií, molekulárnej biológie, spracovania a technológií potravín, bezpečnosti a politiky, dizajnu a inovácií potravín.