SPU pripravuje spoluprácu s ďalšou potravinárskou spoločnosťou
15.04.2025Zástupcovia poprednej cukrárenskej spoločnosti Cloetta navštívili 15. apríla Potravinový inkubátor a laboratóriá Výskumného centra AgroBioTech zamerané na výskum potravín.
Inžiniera Igora Mandryša a inžiniera Mareka Belluša na pôde univerzity prijal prorektor SPU profesor Pavol Findura spoločne s prodekanmi jednotlivých fakúlt a zamestnancami oboch výskumných pracovísk, ktorí hosťom priblížili infraštruktúru výskumného centra a úlohy, ktoré sa tu riešia.
Cieľom návštevy bolo zoznámenie sa s možnosťami spolupráce v oblasti vzdelávania, vedy a výskumu a prerokovanie podmienok, ktoré budú upravené v pripravovanom memorande o spolupráci. Tá bude zahŕňať najmä výberové prednášky pre študentov SPU, realizáciu praxí, absolventských stáží a tiež ponuku pracovných príležitosti. Partneri budú spolupracovať aj pri riešení spoločných vedeckovýskumných a inovačných projektov a grantových úloh, organizovaní odborných podujatí, vedeckých konferencií, príprave odborných prezentačných akcií a pod.
Spoločnosť Cloetta, založená v roku 1862, je poprednou cukrárenskou spoločnosťou v severských krajinách a Holandsku. Vyrába a uvádza na trh cukrovinky, čokoládové výrobky, orechy, pastilky, žuvačky a koncept pick [&] mix. Jej výrobky sa predávajú na viac ako 50 trhoch na celom svete.