M. OREMUS: V pekárskom sektore je nedostatok kvalifikovaných mladých ľudí
21.01.2025Malí a strední pekári to v dnešnej konkurencii veľkých pekární nemajú jednoduché. Bánovskej pekárni sa už vyše 30 rokov darí udržať a zveľaďovať tradičnú výrobu pekárenských výrobkov zo starostlivo vybraných surovín. Pekárskemu sektoru však chýba mladá krv.
Navyše, ľudí, ktorých prijímajú, musia preškoliť. „Netvrdím, že aj z obrábača kovov sa nedá vychovať pekár. Avšak progresívne výrobné technológie, inovatívne výrobné postupy, nové receptúry si vyžadujú kvalifikovaných ľudí so vzdelaním zameraným na agropotravinárstvo. A tých je v pekárenskom sektore nedostatok,“ hovorí inžinier Michal Oremus, obchodný manažér firmy „Jozef Oremus PEKÁREŇ BÁNOV“, ktorý je absolventom Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre.
O tom, čo ho priviedlo k pekárskemu remeslu, ako sa menia nákupné preferencie spotrebiteľov a čo by pomohlo pekárom na pozdvihnutie sektora, sa dočítate na: https://www.polnohospodar.sk/sk/polnohospodar-reader/m-oremus-v-pekarskom-sektore-je-nedostatok-kvalifikovanych-mladych-ludi/