Danubius Gastro 2019: Mladí pekári a cukrári ukázali svoje umenie
04.02.2019V bratislavskej Inchebe sa od 24. do 26. januára konala výstava Danubius Gastro 2019. Počas nej prebehol už 13. ročník medzinárodnej súťaže juniorov - študentov SOŠ o najlepší Bratislavský rožok, Maškrty z jadrovín, Umelecké dielo a sprievodné súťaže pre pekárov producentov a technológov. V pozícii hlavného manažéra súťaží a prezidenta súťažných porôt bol zástupca z SPU v Nitre - Ing. Marián Tokár, PhD., z Fakulty biotechnológie a potravinárstva.
Na bratislavskom výstavisku Incheba sa od 24. do 26. januára konala výstava Danubius Gastro 2019. Počas nej prebehol už 13. ročník medzinárodnej súťaže Juniorov študentov SOŠ o najlepší Bratislavský rožok, Maškrty z jadrovín, Umelecké dielo a sprievodné súťaže pre pekárov producentov a technológov (Najlepší nový výrobok 2019, Najlepší chlieb 2019, Najlepšie slané pečivo 2019). V pozícii hlavného manažéra všetkých súťaží a prezidenta súťažných porôt bol zástupca z SPU v Nitre - Ing. Marián Tokár, PhD., z Fakulty biotechnológie a potravinárstva.
Ako nás informoval, pekárska obec Slovenska pripravila novinku Pekársky dvor, kde si mohli návštevníci prezrieť a ochutnať rôznorodé pekárske a cukrárske výrobky, pričom nechýbal ani slovenský rekord – najväčšie puzzle z chleba v tvare mapy Slovenska. Organizátorom podujatia bol Cech pekárov a cukrárov regiónu západného a východného Slovenska, Rada pekárov a cukrárov Slovenska, Slovenský zväz pekárov, cukrárov a cestovinárov a Únia priemyselných pekárov Slovenska. „Bol som veľmi rád, že som mohol byť súčasťou tohto skvelého podujatia. Osobne by som sa chcel veľmi pekne poďakovať všetkým stavovským organizáciám a pekárom za propagáciu a rozvoj tohto krásneho, ale náročného remesla,“ povedal M. Tokár.