Odborné exkurzie v ôsmich potravinárskych podnikoch prepojili výučbu s praxou
08.01.2025K jednej z najčastejších metodických foriem výučby na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre patria odborné exkurzie a prevádzkové cvičenia.
Takéto krátkodobé pobyty v spracovateľských podnikoch, ktoré patria medzi nástroje prepájania štúdia s pracovným životom, umožňujú študentom získať prvé skúsenosti s prostredím výroby. Spojenie teoretických vedomostí a samotnej reality v podniku, kde si možno dôkladne pozrieť celý výrobný proces, je veľmi dôležité. Navyše, absolventi si môžu vytipovať svojho zamestnávateľa a firmy vybrať svojich potenciálnych zamestnancov.
Koncom uplynulého roka absolvovali študenti študijných programov technológia potravín, bezpečnosť a kontrola potravín či medzinárodného programu Sustainability in Agriculture, Food Production and Food Technology in the Danube Region (DAFM) Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre exkurzie v ôsmich potravinárskych podnikoch.
Do ktorých firiem nahliadli a aké poznatky získali, sa dočítate na: https://www.polnohospodar.sk/sk/polnohospodar-reader/exkurzie-v-osmich-potravinarskych-podnikoch-prepojili-vyucbu-blizsie-s-praxou/